Om PridePosters

PridePosters er et hobbyprojekt, som sælger plakater, julepynt og kunst lavet af personer fra LGBTQIA+-miljøet – eller under regnbuen som vi foretrækker at sige. Personerne bag PridePosters er alle selv en del af regnbuemiljøet.

 

Lidt baggrund

Sebastian Soelberg er kendt i det danske regnbuemiljø, hvor hans tegninger gennem mere end 15 år har præget alt fra reklamer for barmiljøet eller som tegneserie i det hedengangne magasin Out & About. I sensommeren 2020 postede han en række frække nisser på Facebookgruppen LGBT 30 Plus, og en mindre storm af begejstring rejste sig. Gruppens medlemmer forlangte nisserne i trykt form, så de kunne købe dem.

Sebastian er ikke meget for at sidde og pakke kuverter, han foretrækker at hygge sig med at tegne. Så det var et godt match, da Brian Kjær Capkan foreslog et samarbejde, ”Du tegner, jeg pakker” sagde han, og en aftale var indgået.
Som sagt så gjort. Sebastian tegnede et sæt af 24 drillende og frække kravlenisser, og et sæt på seks julekort.

En ufravigelig del af aftalen var, at minimum 50 % af salgsprisen af Sebastian Soelbergs regnbuekravlenisser skulle gå til et godt formål. Han valgte LGBT Asylum, som kort før jul 2020 modtog 45.000 kroner fra salget, som udelukkende blev gennemført fra en Facebookside. Derudover fik Patientforeningen Hiv-Danmarks værested Kafé Knud 1.845,25 kroner, som var 50 % af salget på World AIDS Day den 1. december 2020. I alt 46.845,25 kroner fra salget af regnbuekravlenisserne gik til et par gode formål. Det var LANGT over forventning. TAK til alle der bidrog ved at købe de frække kravlenisser.

2021 – et skridt videre

I skrivende stund skriver vi oktober 2021, og i år tager vi projektet et skridt videre. Nærværende webshop drives som et hobbyprojekt af Brian Kjær Capkan, og via den sælges årets udgaver af Sebastian Soelbergs regnbuekravlenisser.

Derudover sælges andre ting, som kan friske op i ethvert regnbuehjem. Fælles for alle produkter er, at salget støtter en navngiven dansk forening eller organisation i regnbuemiljøet. Det kan du læse mere om under menupunktet ”Vi støtter”.

Regnbuekravlenisser 2020 cover_edited.jpg