top of page

Om PridePosters

Opdateret 23. oktober 2022.

 

PridePosters er et dansk hobbyprojekt, som sælger plakater, julepynt og kunst lavet af personer fra LGBT+-miljøet – eller under regnbuemiljøet som vi foretrækker at sige. Vi er særligt kendte for at være stedet du kan købe de ikoniske 'Regnbuekravlenisser af Sebastian Soelberg', som hvert år rejser penge til et godt formål i regnbuemiljøet.

 

Personerne bag PridePosters og de bidragende kunstnere er alle selv en del af regnbuemiljøet.

Ikoniske regnbuekravlenisser

Sebastian Soelberg er kendt i det danske regnbuemiljø, hvor hans tegninger gennem mere end 15 år har præget alt fra reklamer for barmiljøet eller som tegneserie i det hedengangne magasin Out & About. I sensommeren 2020 postede han en række frække nisser på Facebookgruppen LGBT 30 Plus, og en mindre storm af begejstring rejste sig. Gruppens medlemmer forlangte nisserne i trykt form, så de kunne købe dem.

Sebastian er ikke meget for at sidde og pakke kuverter, han foretrækker at hygge sig med at tegne. Så det var et godt match, da den tidligere redaktør på Out & About og ComingOut Brian Kjær Capkan foreslog et samarbejde, ”Du tegner, jeg pakker” sagde han, og dermed var grundlaget for et succesfuld samarbejde lagt.

En ufravigelig del af aftalen var, at minimum 50 % af salgsprisen af Sebastian Soelbergs regnbuekravlenisser skulle gå til et godt formål. Sådan blev det, og sådan er det fortsat i dag.

Sebastian tegnede i 2020 et sæt af 24 drillende og frække kravlenisser, og et sæt på seks julekort, som blev solgt via Facebook.

 

I 2021 tog vi projektet et skridt videre, da Brian Kjær Capkan åbnede www.prideposters.com. Dermed kunne salget professionaliseres.

I 2021 blev regnbuekravlenisserne ophøjet til dansk kulturarv, da Nationalmuseet udbad sig to sæt til deres samlinger, da de mente, at nisserne ramte lige ned i tidsånden. Vi takker for denne ære.

2022 er i gang, og Sebastian Soelberg har i oktober haft den ære, at være nomineret til en Danish Rainbow Awards i Kunstkategorien, dog uden at vinde. 

Under menuen "Vi støtter" kan du læse om de organisationer der har modtaget donationen efter salget på Prideposters.com.

Regnbuekravlenisser 2020 cover_edited.jpg
Contact
bottom of page